7 May 2009

Reject Shop

How does it feel to be rejected, again and again...?

Alhamdulillah.

There must be good reasons behind everything that happened, ayte...?

Alhamdulillah.

After all, HE knows best. HE always does.

Alhamdulillah.

Cheers~

-gabbana-

7 Caci Maki Puji Muji:

Anis Liyana 07/05/2009, 16:33  

Takpelah adam...
Kena reject tu mencairkan ego kita.
One of our goals is to be hamba yang rasa diri dia tu zero kan, bila depan Tuhan kan. So, kalau tak pernah direject, lambat lah nak dapat perasaan zero tu. Sangat penting ego dihilangkan ni. Kalau diri sendiri nak buang, susahlah.
Kalau kita caci diri sendiri, hilangke ego, tak kan... Tapi kalau orang hina, orang reject, haaa, kita akan sedih, kita akan rasa hinanya diri and dengan sendiri ego akan terhakis sikit demi sikit. Dengan syarat kita muhasabah la. Cam doa Nabi lepas balik dari Thaif tu.

Allahua'lam.

gabbana 07/05/2009, 17:09  

;) Jazakillah anis....

ed 08/05/2009, 02:56  

encik, rajinnyaaaa encik update....jeles!!! :p

Aqilah 08/05/2009, 18:53  

Bestnye baca reply Anis ni. Hang in there Adam. Benda yang berharga takkanlah dpt diperoleh dgn senangnya kan?

gabbana 09/05/2009, 00:56  

zharif: haha.. tak rajin pon. buhsan tak tau nak bwat pe... ;p

'aqilah: tue la anis nie. mcm boleh bwat post sendiri pulak..! hehe... thanx so much a'qilah! ;)

titian dakwah 09/05/2009, 23:13  

kita usaha, tapi, kita juga yakin Allah tahu apa yang terbaik untuk kita dan semestinya dia akan memilih yang terbaik untuk hambaNya yang solleh..=)

no worries =D

el nino 19/05/2009, 19:10  

sape reject ko dam..?..

rugila kalu ko direject...jgn jd selekeh cam ak..

Related Posts with Thumbnails
"Sesungguhnya Allah membeli dari orang-orang mukmin, baik diri mahupun harta mereka dengan memberikan syurga kepada mereka. Mereka berperang di jalan Allah; sehingga mereka membunuh atau terbunuh...

Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan demikian itulah kemenangan yang Agung."

-At Taubah, 9:111

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP