18 December 2014

Kaver Baru IPJ

Alhamdulillah, dengan penuh rasa bersyukur, bangga dan terujanya, saya ingin kongsikan dengan anda LIMA BELAS kaver untuk IPJ yang telah disenaraipendek sempena Pertandingan Mereka Kaver Baru IPJ yang dianjurkan baru-baru ini.

Maka saya perlukan bantuan dan kerjasama anda untuk memilih kaver pojaan hati anda dengan mengundi di kotak undian di bahagian kanan belog ini.

Saya mohon jasa baik anda untuk mengundi TIGA sahaja kaver pilihan hati anda dan tidak lebih daripada itu. Dan anda hanya boleh mengundi SEKALI sahaja untuk setiap kaver. Hanya kejujuran dan ketelusan anda sahaja yang saya harapkan. Boleh kan? 

Tiga kaver yang memperoleh undianH tertinggi akan memasuki pusingan yang seterusnya yang mana kaver yang akhirnya akan terpilih untuk menjadi kaver IPJ akan dipilih oleh beberapa orang juri khas (nama-nama mereka terpaksa dirahsiakan kerana dikhuatiri akan diugut bunuh). Maknanya, kaver yang memperoleh undian tertinggi belum tentu akan berjaya menjadi kaver IPJ yang baharu. Ada faham?

Undian akan dibuka sehingga Ahad 21 Disember jam 11.59 malam waktu Malaysia. Keputusan akhir akan diumumkan sesegera yang mungkin, biidznillah.

Baiklah. Anda sudah bersedia?

Betulkan tempat duduk. Buat-buat batuk.

Bismillah. Saya bawakan anda calon-calon kaver baru untuk IPJ!  


K1 - Aina Irdina



K2 - Aminuddin Tusri



 K3 - Diyana



K4 - Huda



K5 - Ikram



K6 - Im Faqihuddin




K7 - Milky Lula



K8 - Najmul



K9 - Najmul



K10 - Nazri Leewon



 K11 - Norfadillah



K12 - Taufiq



K13 - Taufiq



K14 - Najmul



K15 - Milky Lula


[Sila klik gambar-gambar di atas untuk imej yang lebih jelas dan bergaya]

Tarik nafas. Sumpah mengujakan bukan? Hoyeaaahh!

Oh ya. Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan jazakumullahu khairan katheera kepada semua yang telah menghantar karya-karya anda untuk pertandingan mereka kaver baru IPJ ini. Mohon jangan terjun gaung ya kepada yang tidak terpilih? Cuba lagi, err, tiga tahun depan? Eheh. 

Baiklah. Selamat mengundi dengan penuh keterujaan! Moga Allah redha!

-gabbana-
 

127 Caci Maki Puji Muji:

Shinichi Tantrum 18/12/2014, 23:54  

3,7,9. tapi 13 paling COOL! pilih tu. pilih tu.
[first komen kuutt]

Anonymous 19/12/2014, 00:05  

k6 terbaik

tim tam 19/12/2014, 00:08  

4, 11, 13

Anonymous 19/12/2014, 00:09  

InsyaAllah 2,3 n 14

Anis Farhana 19/12/2014, 00:13  

2 , 9 , 14 paling smart dekat mata saya.

Zierwa Zainal 19/12/2014, 00:20  

2,3,8

Anonymous 19/12/2014, 00:21  

2, 13, 14 �� walau apa pun keputusan nanti kami semua tetap akan beli hehe

Anonymous 19/12/2014, 00:30  

7, 10, 15 mjd pllihan hati. Tp sume kaver superb la rambang mata tgk wehh. Haha

Amirul Hafiz 19/12/2014, 00:36  

K10-Nazri Liwon

Anonymous 19/12/2014, 00:42  

2

Syaza Syafeeqah 19/12/2014, 00:45  

cantik2 semuanya.
pilihan saya adalah rahsia. Hehe.

Anonymous 19/12/2014, 00:48  

1, 5, 9

Anonymous 19/12/2014, 00:50  

Make a poll, inche gabbana!
There's one lying around the internet.
Makes things easier. :)

- Londoner

Anonymous 19/12/2014, 00:54  

K10-NAZRI LIWON

Jebe 19/12/2014, 00:57  

K14 dan K11

Anonymous 19/12/2014, 01:05  

k3,10,12

amirah 19/12/2014, 01:10  

Smua lawa. But then no 2 mcm ade standard tersendiri. Tapi k13 lain dari yg lain. So I choose k12 sbb die berani bwk kelainan . k12

Anonymous 19/12/2014, 01:21  

1,4,13

Anonymous 19/12/2014, 02:31  

K7

azlin arrayyan 19/12/2014, 02:32  

1,3 dan 13

azam uddin 19/12/2014, 02:47  

K10 - Nazri Leewon

Anonymous 19/12/2014, 03:00  

2, 7, 9 :)

Meheww 19/12/2014, 03:10  

Less is more.

2.

Anonymous 19/12/2014, 03:11  

K3

Anonymous 19/12/2014, 03:44  

K2 nampak simple dan difahami maksud yg ingin disampaikan

mujahidin 19/12/2014, 04:04  

K10 - Nazri Leewon

Anonymous 19/12/2014, 05:55  

3,9,13

Fathini Othman 19/12/2014, 06:30  
This comment has been removed by the author.
Norlyana Nasrin 19/12/2014, 06:56  

K9 by Najmul. Seriously cool!

Akmal Naim 19/12/2014, 07:10  

2,13,14 :)

Nurul Najihah 19/12/2014, 07:15  

K10 - Nazri Leewon

6ixth sense 19/12/2014, 07:52  

10,11,14

Inche gabbana 19/12/2014, 08:07  

Anda anda semua. Minta undi pilihan anda di belah kanan belog ini ya. Ada poll kat situ.

Ni mesti teruja sangat sampai tak baca post ni betul-betul kan? Eheh. ^^"

Anonymous 19/12/2014, 08:10  

2,9,14

azizah 19/12/2014, 08:28  

K4 dan K7

Nurulmuna 19/12/2014, 08:38  

K13 :D

Nurulmuna 19/12/2014, 08:38  

Oh ada poll, maaf 😅

Anonymous 19/12/2014, 08:58  

K3

aliya syaaa 19/12/2014, 09:08  

K5, K12, k13
K12 terbaik dann coourful, membuka mindaa gituw.

Anonymous 19/12/2014, 09:19  

K13, k14

AinMomoShisheh Salleh 19/12/2014, 09:22  

K2

auni azmi 19/12/2014, 09:24  

saya undiiii nooo 10.... n_n

Al FurQan 19/12/2014, 09:34  

K12 & K13

Nabihah Fierus 19/12/2014, 09:46  

K2 k7 k13

Aimi Anith 19/12/2014, 10:02  

K2

Anonymous 19/12/2014, 10:04  

K5 paling osem!

nur shahira abdul rahman 19/12/2014, 10:05  

K13 ! XD

Anonymous 19/12/2014, 10:08  

13 sangat cool. tapi mcm tak sesuai sbg kulit muka buku hehe *tanda aman* mungkin IG boleh usahakan no 13 sbg design bookmark?

Bintu mat radzi 19/12/2014, 10:11  

4,6,9

HusnaDiyana 19/12/2014, 10:13  

Yndi k10.. If not saya bom blog APG hehehe

Anonymous 19/12/2014, 10:15  

K2!

Anonymous 19/12/2014, 10:19  

13

Aqil Najiha 19/12/2014, 10:33  

K3-smart Dan sempoi.
K10&14. Nampak penulisan y matang .
K15. Warna biru yg menarik minat mcm media sosial.

Anonymous 19/12/2014, 10:36  

2, 5, 13

Ain Osman 19/12/2014, 10:40  

5,8 and 13 :)

Inche gabbana 19/12/2014, 10:56  

Undi kat sini takde maknanya cik abang cik kak oii. -..-"

Sila undi kat poll di bhg kanan belog ni. Jzkk.

Anonymous 19/12/2014, 12:13  

salam,

apg, mohon bold kan ayat 1st cara2 nak undi tu..mebi diorang tak perasan kot..macam sy hehe tp nasib bek sempat tgk komen encik..tq

Anonymous 19/12/2014, 12:17  

3, 5 , 12..superb!!

fatinsyaz0711 19/12/2014, 12:52  

3 7 9

Ahmad Syah 19/12/2014, 12:58  

K2.simple tp nmpak jelas ap yg cuba disampaikan oleh penulis hanya dri cover!!

SPS97 FastabiqulKhairat 19/12/2014, 13:05  

3,7,13

yuyu jiji 19/12/2014, 13:27  

13..

Anonymous 19/12/2014, 13:43  

k3 tu cantik tapi ada perkataan 'best seller' so saya rasa kena buang y tu je supaya x jadi mcm 'tipu' (istilahnya) pembeli.. err, sbb rasa blm tahap 'best seller' lagi kn.. huhu

Anonymous 19/12/2014, 15:43  

4,6,7

Anonymous 19/12/2014, 15:51  

7,11,15 :)

sh 19/12/2014, 16:12  

Erk...mane poll? Somethin wrong with my phone maybe~~ =,="

Anonymous 19/12/2014, 17:35  

K2 dan K9 adalah yang paling layak berada pada setiap tangan para pejuang tanpa segan silu dipamerkan dikhalayak tanpa kritikan poyo daripada 'budak multimedia'. Jika tidak, mungkin cover buku ini akan di spray hitamkan atau dibalut dengan pembalut tidak lut sinar.

Diyana Zahari 19/12/2014, 18:00  
This comment has been removed by the author.
Anonymous 19/12/2014, 18:08  

1 , 6 , 10. Biitaufiq para peserta XD

Anonymous 19/12/2014, 18:22  

k2, k10 , k14

Anonymous 19/12/2014, 18:43  

Sebenarnya kalau buka link melalui phone tak dapat tengok poll tu.. -..-''

Anonymous 19/12/2014, 19:10  

k3

Anonymous 19/12/2014, 19:11  

K7

Anonymous 19/12/2014, 19:12  

k15

Anonymous 19/12/2014, 19:13  

1) 5
2) 10
3) 7

sh 19/12/2014, 19:18  

Why so? No wonder rmai pakat vote sini..

sh 19/12/2014, 19:24  

Mr gabbana!,, do somethin, we wanna vote...lol..its our responsibility to vote for the best..ngeh~~

eyeday 19/12/2014, 19:54  

Kepada pengguna handphone yang ingin mengundi,Cuba tengok web version.then, boleh nampak poll tu disebelah kanan insyaAllah.

Selamat mengundi.
*it's DUA hari lagi

anyyyy 19/12/2014, 20:40  

13 seriusssss cantikkk style yop white and black takan ketiggalan zaman

Anonymous 19/12/2014, 21:08  

k3

Anonymous 19/12/2014, 21:25  

K3 Diyana

Anonymous 19/12/2014, 21:38  

K2

Anonymous 19/12/2014, 21:45  

K13

Anonymous 19/12/2014, 23:30  

K3, k8, k9

Hawa Khalid 19/12/2014, 23:45  

K4 k9 k10

Sen Ju 19/12/2014, 23:54  

2
9
.

Anonymous 20/12/2014, 00:05  

K10

smart gurlz 20/12/2014, 00:51  

K2

Anonymous 20/12/2014, 05:46  

k3 , k4 , k9 :)

athe taha 20/12/2014, 08:24  

1) K3
2) K4
3) K7

umi nuha 20/12/2014, 10:49  

2,14,10

Nur Aizaen Bolhasan 20/12/2014, 11:32  

K5.... love it...:-)

Anonymous 20/12/2014, 11:33  

K10

AnaMuslimahMart 20/12/2014, 13:24  

K10 - Nazri Leewon

Nurul 20/12/2014, 16:52  

7, 14, 15!
Mantap!

Anonymous 20/12/2014, 17:28  

K13

Anonymous 20/12/2014, 18:15  

K 10

nad.o 20/12/2014, 19:59  

K2

Alia 20/12/2014, 20:24  

K3,K6,K12

Anonymous 20/12/2014, 21:06  

Istikharah :)

Anonymous 20/12/2014, 22:48  

3, 9

Anonymous 21/12/2014, 00:08  

K5,K7,K15

sakinah shabirin 21/12/2014, 00:38  

2, 6, 11

Nurafifah Shamsuri 21/12/2014, 00:56  

13 lawa

Anonymous 21/12/2014, 04:01  

K5

enonimus14 21/12/2014, 07:08  

2, 5, 14

Anonymous 21/12/2014, 10:09  

K2 n k14

Anonymous 21/12/2014, 12:29  

k 12 ngan K.3 .bestttt.cantekkk.kreatif !

Anonymous 21/12/2014, 15:32  

K10

insyirah insyee 21/12/2014, 16:18  

2,3,4,7

Anonymous 21/12/2014, 16:33  

2,9 dan 13.
Allahualam.

Anonymous 21/12/2014, 20:37  

1,2,9

Anonymous 21/12/2014, 22:00  

2

Amalina Zakaria 21/12/2014, 22:18  

K3, K14 kot. can;t think of another cover, haha...
All the best, Inche Gabbana!

Anonymous 21/12/2014, 23:22  

K2, K3 dan K12. Semua cantik2 pastinyaa. Walau apa pun pilihan, tetap akan beli nanti. InsyaAllah. Moga berjaya buat pilihan yang tepat!

Anonymous 22/12/2014, 00:16  

3 unik...4 & 13 pon kool

Norfazliyana Aziz 22/12/2014, 10:01  

K8

Norfazliyana Aziz 22/12/2014, 10:02  

K8

Anonymous 22/12/2014, 10:04  

2,4,14

farah 22/12/2014, 16:42  

K2,K9,K14

Anonymous 22/12/2014, 19:59  

k3, k5, k11

Ariffah9 23/12/2014, 01:34  

i thought ruang tentang buku ini & apa kata mereka kena left kosong. so i just send the design without both of it . tengok arahan mcm tak payah buat.

tp yang lain dah design -___-'

so tak lepas smpai ke sini :'(

NailahNUR 24/12/2014, 00:03  

k2
k3
k15

Mar Mansor 24/12/2014, 09:00  

K2

Anonymous 24/12/2014, 11:11  

3,5,9

la d0n$eja n0reul 24/12/2014, 13:00  

4, 7, 11

Neon_16 27/12/2014, 00:55  

K3! K3! K3! Hehe

Related Posts with Thumbnails
"Sesungguhnya Allah membeli dari orang-orang mukmin, baik diri mahupun harta mereka dengan memberikan syurga kepada mereka. Mereka berperang di jalan Allah; sehingga mereka membunuh atau terbunuh...

Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan demikian itulah kemenangan yang Agung."

-At Taubah, 9:111

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP