1 December 2011

Kepemimpinan Melalui Tauladan

[Kredit]

"Siapa saja, Melayu, Cina, India yang menyokong DAP, depa mereka daripada bangsa bangsat (perwakilan tepuk). Saya ulang sekali lagi, DAP adalah bangsa bangsat. Mampuih pi depa nak kata apa, katalah. Saya bercakap demi Allah dan Rasul," katanya.

- Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang, Sheikh Husin Maidin di perbahasan perwakilan Pemuda UMNO sempena Perhimpunan Agung Tahunan UMNO  (Sumber Malaysiakini)

Yang paling tak tertahan bila dia sebut dia bercakap demi Allah dan Rasul. Syabas!

Sudahkah anda mendaftar menjadi pengundi..?

-gabbana-

10 Caci Maki Puji Muji:

aku bukan dia 01/12/2011, 11:00  

beliau mengetepikan faktor bangsa demi Allah dan rasul.
hebat.
"sesunggahnya orang-orang beriman itu bersaudara(tidak kira bangsa!)"

paley 01/12/2011, 11:21  

err...persoalannya, DAP tu bangsa ke? hehe

Anonymous 01/12/2011, 12:11  

sheikh.kite bukak aib org ni sheikh..jom pakat2 tutup aib org mana yg boleh.die belum faham.kasihini lah die..

-kita bersaudara-

AnisBasirah 01/12/2011, 14:51  

ye. demi Allah dan Rasul kita perlu buka keaiban mereka supaya orang lain tak sokong parti ni. anonymous, ada tempatnya bilamana kita nak tutup keaiban. mungkin sahaja mereka faham tapi enggan

wasabi.senpai 01/12/2011, 20:32  

saya dah mendaftar sebagai ahli pemuda UMNO.anda bila lagi? hahaha XP

najwa 01/12/2011, 21:33  

yeah,mari mendaftar!

Anonymous 01/12/2011, 23:21  

stuju ngn saudari anis....

sgt penting ni utk kita pilih siapa nk pangkah pru13 nti...

~kanak2 bawah umur, belum mendaftar sbb x leh lg, tp layan jer perhimpunan ni, nk tgk sejauh mana pemimpin2 kita ni, nampak asyik hentam pembangkang jer, bukan nk pk cmner nk majukan rakyat/agama/bangsa dgn parti tu~

shifaa 03/12/2011, 00:47  

wow nak komen, saya ni ilmu sikit tapi just nak share, x silap saya ada salah sorg imam, imam syafie x silap pernah cakap, (rephrased version)kalau dalam bertukar pendapat, x kisah siapa yang betul tapi yang penting kebenaran terkeluar. --> kalau salah tolong gtau.

Dalam Islam, keadilan ialah elemen paling penting...

tetapi pertama sekali

Kita perlu adil kepada DIRI SENDIRI dahulu.

dan untuk itu, kita harus bijak dan realistik, baru boleh reach as ideal as we want.

x setuju jugak bab kutuk mengutuk ni jugak. tapi cuba tolak ke tepi dan fikir dari aspek yang berbeza pula.

kite kene KUAT, BERSATU dan STABIL dulu SESAMA KITA dahulu..

weed something out 03/12/2011, 10:39  

orang kita memang suka bab-bab agama kalau nak mengukuhkan ayat. ada yang guna cara betul, kes di atas guna cara 'betul-untuk-dapatkan-undian'. :D

saya sudah daftar.

Anonymous 16/06/2014, 22:44  

orang penang je yng tahu mcm mana DAP menindas orang melayu dkat sini..

Related Posts with Thumbnails
"Sesungguhnya Allah membeli dari orang-orang mukmin, baik diri mahupun harta mereka dengan memberikan syurga kepada mereka. Mereka berperang di jalan Allah; sehingga mereka membunuh atau terbunuh...

Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan demikian itulah kemenangan yang Agung."

-At Taubah, 9:111

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP