4 June 2011

Nak Buat Kek Coklat Perlu Ada Coklat

Saya rasa ramai dah tengok video ni. Kepada yang belum, selamat menonton dengan mata hati.



"Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri."
[Ar-Ra'ad, 13:11] 


Untuk mengubah kita wajib berubah.

Untuk berubah kita wajib mujahadah.

Untuk mujahadah kita wajib tadhiyyah.

-gabbana-

Penat...

15 Caci Maki Puji Muji:

kahfi8 04/06/2011, 23:08  

salam,

enta tak mau buat video gak? hehe ~ gerenti lagi femes blog ni.. ahaha ~

bdk off task dari asgmt. lesu 05/06/2011, 03:12  

salam
tadhiyyah tu apa? hari tu jumpa smething bunyi mcm tamayyuz kot. tamayyuz tu apa?

sorry x faham term sgt.

... 05/06/2011, 10:58  

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

berusaha mendapatkan keredhaan-Nya..

=)

jom berbalas singgah menyinggah berkongsi ilmu, pendapat dan cerita ;)
Entri terbaru :

isu maki hamun berubah menjadi umpat

terima kasih..huhu~ =)

incik neng 05/06/2011, 14:11  

aku angkat tangan kanan punya jari ibu!

EZAN IDMA 05/06/2011, 16:20  

yeah. kite harus berusaha untuk berubah

SN 05/06/2011, 17:31  

yay...!!!berubah!!

p/s: sgt teringin kek coklat ketika ini:(

habibah 05/06/2011, 19:38  

salam..tadhiyyah tu ape? anyone..?

Anonymous 05/06/2011, 21:36  

senyum^^




peace

Inche gabbana 05/06/2011, 22:04  

iAllah saya jawab pantas je ntok budak off task dr assignment dan habibah.

tadhiyyah tu maksudnya perngorbanan. nak mujahadah, yakni berjuang melawan nafsu, ego dan apa2 shj yg boleh menghalang diri daripada berubah, besar pengorbanan yg perlu dilakukan.

tamayyuz pulak maksudnya berbeza. sebagai dai'e, kita mesti tamayyuz daripada masyarakat sekitar kita, i.e. ada stand kita sendiri yg distinct. lawan ntok tamayyuz adalah tamayu', yakni larut. kita tak nak kita yg larut di dalam huhahuha masyarakat.

allahu a'lam. harap menjawab.. ;)

Inche gabbana 06/06/2011, 15:15  

kahfi8: tak reti, takde bakat.

menulis bukan untuk jadi feymes. hohoho..

Inche gabbana 06/06/2011, 15:17  

...: saya dah singgah! woah mcm mana anda buat theme anda jadi mukabuku..? seriyes tertipu... huhu..

Inche gabbana 06/06/2011, 15:17  

incik neng: ok aku menggerakkan mulut aku punya otot sehingga ditarik ke kiri dan ke kanan membentuk senyuman! hoh. ;)

Inche gabbana 06/06/2011, 15:18  

ezan idma: ye sbb nak berubah itu tidak senang... ^^

Inche gabbana 06/06/2011, 15:18  

SN: woah, sy sgt kagum dgn keterujaan anda untuk berubah! syabas..!! ;)

tula pasal. teringin gak nih.. -____-"

Inche gabbana 06/06/2011, 15:19  

enonimus: senyum balik kepada anda.

aman.

Related Posts with Thumbnails
"Sesungguhnya Allah membeli dari orang-orang mukmin, baik diri mahupun harta mereka dengan memberikan syurga kepada mereka. Mereka berperang di jalan Allah; sehingga mereka membunuh atau terbunuh...

Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan demikian itulah kemenangan yang Agung."

-At Taubah, 9:111

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP