21 May 2009

Ngeri...! Ngee~

"Knock knock knock...!"

Peluh besar.

"Knock knock knock...! H*z*an...!!"

Habislah aku.

"Bam! Bam..!! BAM...!!"

Kedengaran pintu bilik dibuka. Papan lantai berkeriut, tanda ada kaki yang memijak.

"Tolong...! Ha, tekan tekan. Yes...!"

Senyum besar.

Haih, nasib baik Mountain Chicken tak tido lagi. Kalau tak, membuta la aku kat dalam bilik air semalam...!!

Hehe...

Tula pengalaman ngeri aku malam semalam - terkunci dalam bilik air..!! Kikiki.. Bunyi memang macam lawak antarabangsa, tapi korang sanggup ke esoknya nak exam, malamnya tu bersemayam kat mahligai jamban...? Heh.. Tak ke ngeri namanya tu...?

Tapi alhamdulillah, sekejap je aku terperangkap. Oh, lupa pulak. Kunci bilik air atas rumah aku rosak. So ketika sedang khusyuk memanggil panggilan alam di tengah-tengah malam, aku terperasan yang tombol kunci pintu belah dalam tercabut, dan besi yang menyambungkan kunci tu hanya boleh diakses dari luar.. Ketika tu la peluh jantan mengalir deras di dahi dan pipi... Hehe..

Pengalaman yang agak menarik sebenarnya. Malam tadi entah kenapa susah betul aku nak tidur. Pada hal esoknya (hari ni) ada paper penting pukul 10 pagi. Garu sana, cuit sini. Beralih ke kanan salah, mengiring ke kiri tak best. Semua la tak kena...! Tu yang pergi ke bilik air, kononnya nak membuang segala jin dan syaitan yang mengganggu! Alih-alih, terpenjara sekejap kat situ! Aduss.... Alhamdulillah, kurang lebih pukul satu akhirnya barulah aku dapat lelapkan mata. Pukul 4 bangun, then pukul 6 'terpaksa' menidurkan diri semula, sebab takut pengsan time exam nanti! ;p

Alhamdulillah, masuk yang tadi, dah 2 paper aku harungi. Dan kedua-duanya, alhamdulillah, Allah permudahkan. =) Tak senang pun, tapi at least, takde la macam tahun lepas, yang habis basah satu baju dengan peluh dingin sebab tak tahu nak jawab soalan. Habis-habis exam rasa macam nak meraung...! Hehe.. Tapi alhamdulillah, bersyukur sangat-sangat Allah permudahkan 2 paper pertama. Jazakallah kepada Kalam Kalbu yang study bersama-sama at the last minute untuk paper EC220. Ala-ala final preparation gitu! It helped a lot...! Moga keputusan yang keluar kelak adalah yang terbaik untuk kita, Insha-Allah.

Harapnya, yang baki lagi 2 juga dipermudahkanNya! Insha-Allah..

"Maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan. Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan..." al-Insyirah, 94:5-6

=)

-gabbana-

5 Caci Maki Puji Muji:

kalamkalbu 21/05/2009, 23:41  

salam..

moga Allah permudahahkan segala urusakan adam kelak inshaAllah.

Gambate untuk 2 paper seterusnya!

MiD 22/05/2009, 09:14  

Lol..
Alhamdulillah semuanya elok kembali.

Good luck for ur remaining papers juge

AlexAlabasta 22/05/2009, 10:38  

Good luck, Kulop!!! Kick those papers' asses!!!

gabbana 23/05/2009, 04:48  

terima kasih semua.

jazakumullah khair.

sama2 kita doakan kejayaan ntok kita semua, dunia wal akhirah...! ;)

Amri bin Rahamat 01/06/2009, 05:35  

saya pun pernah terperangkap kat tandas atas tu. nasib baik ade penyepit bulu keti** kat dalam tandas tu. boleh tarik sesendal kat dalam pintu tu. alhamdulillah..

Related Posts with Thumbnails
"Sesungguhnya Allah membeli dari orang-orang mukmin, baik diri mahupun harta mereka dengan memberikan syurga kepada mereka. Mereka berperang di jalan Allah; sehingga mereka membunuh atau terbunuh...

Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan demikian itulah kemenangan yang Agung."

-At Taubah, 9:111

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP