3 May 2013

Gua Tak Tahu Gua Nak Gelak Atau Terjun Gaung Baca Ni

Klik gambar untuk pembacaan yang lebih memuaskan.

IQ rakyat Malaysia ni rendah sangat ke, sehingga kita disajikan dengan berita-berita sebegini..? Ini pon nak dijadikan berita ke..? Daya intelektual kita benar-benar dihina dengan berita jijik sebegini..!

Ini bukan suratkhabar sembarangan kawan. Ini Utusan Meloya! Muka depan pula tu!

Dengan tulisan berunsurkan lucahnya. Lepas tu hadith yang digunakan secara semborono..

Wartawan dan editor yang susun dan tulis berita ni tak rasa malu ke dengan berita picisan sebegini? Tak rasa berdosa ke..? 

Inilah dia berita yang disogok kepada minda dan otak rakyat Malaysia saban hari. Belum lagi dikira dengan berita-berita di Buletin TigaSuku. Tak hairanlah politik kita jauh daripada matang! Cukup memualkan dan menyedihkan!

Seriyesli mula-mula nak tergelak baca ni. Tapi lepas tu rasa sedih sebab inilah negaraku. Lepas tu rasa geram, rasa macam nak tarik rambut sambil lari laju-laju dan terjun gaung. 

Bikin gua panas brooo!

Jom ubah..! Kalau tak mahu terus baca berita lucah dan sampah sebegini!

-gabbana-

InshaAllah akan hasilkan amanat Inche gabbana sehari sebelum mengundi. Doakan. Senyum tawar. 

27 Caci Maki Puji Muji:

Anonymous 03/05/2013, 17:33  

baca sambil gosok mata

Anonymous 03/05/2013, 17:35  

Siyes sy da lame x penah amek port nak bace berita2 tipu kat BH, Metro & seangkatan. Dan lame jugak lah tak tengok Buletin Utama except part sukan. Huhu. Semoga lepas neh negara kita ada perubahan, amin :)

-M

Blogger 03/05/2013, 17:40  

ntah ape2 ntah...dah tak de modal agaknye...huhu

Asyraf 03/05/2013, 17:55  

muslim di malaysia menjadi lemah terhadap ghazwatul fikr kerana mandulnya pembudayaan ilmu dan wujudnya pembodohan minda rakyat sebegini-kita tak perlu risau terhadap fahaman syiah, wahabi, sekularisme dll jika rakyat kita lebih celik

nur hafizah 03/05/2013, 18:07  

Dah takde integriti seorang penulis

Teh Ais Manis 03/05/2013, 18:09  

tak percayakan akhbar dah..lagi2 metro utusan -_-

normardiana binti mohammad jaafar 03/05/2013, 18:21  

mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
mereka tidak fasih malah fasik guna kata
kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa

Teh Ais Manis 03/05/2013, 18:24  

Tak percayakan news paper ni... lagi2 metro ngn utusan meloya ni!
=..=

Mirae Adnan 03/05/2013, 19:04  

macam takdak benda lain dah. hadoyai..dia tak rugi apa, si pembuat cerita tuh. ye ye o ja mengaibkan org lain mcm dia tuh baguih sgt.. Allahu Rabbi. menyedihkan, mentaliti tiada kelas. -.-

nurul izzah 03/05/2013, 19:42  

Ada kene mengena ke buat teh tarik dengan politik? -_-"

Anonymous 03/05/2013, 19:51  

style la lu brooo!! terbaik!

Anonymous 03/05/2013, 22:00  

penulisan inche gabbana arini pelik sikit, tapi mesej nya sampai dan jelas

Anonymous 03/05/2013, 22:07  

Saya tak klik pon kat gambo tu. Rrase macm gambo orang tu. So, tak jadi klik, takut termuntah...ewekk!

Anonymous 03/05/2013, 22:29  

When we're younger, he was the idol of our time. In fact, I was thrown into my current profession, partly due to his effort. I was glad that time,although that became my first of what was to come related to him.
Yeah, I got to find out the person he was. He wasn't that much of what he wanted others to believe him to be.
Until the swollen eyes episode, I was still among his followers. Later, after some time....when too much of him hounded me, suddenly I somehow broke loose from his influence. For so much of his 'spin', so much was too much.. That's the man in the picture. Don't fall to be his prey.

mdm. wawe 03/05/2013, 22:50  

Used to, ladies liked him, ask your (plural)moms. Not anymore.
Nowadays, it's the other way round... most men(may be)love him???
(Is this how things should be written?..to convey the message?)

Anonymous 03/05/2013, 23:22  

If you(plural) want to remain stupid (ignorant, if you prefer), don't blame it on others.
You(plural)could be reading from so many resources,to enable you to filter the good from the bad. With inner strength, it doesn't matter what newspaper you read.
I could be reading any news/paper, Utusan, Metro, Al-jazeera, Egypt news, BBC, ABC..what's the fuss abt? This fault-finding-and-accusing-others syndrome is rampant nowadays.
Is this the sign and era when the children are teaching(forcing their ideals on) their elderlies/parents? Every other mishappenings are others' fault.

Nur Adilah Kamarudin 04/05/2013, 00:21  
This comment has been removed by the author.
Anonymous 04/05/2013, 08:27  

ASTRO?What?..blame yr grandparents /descendants. Don't you know they hv their own minds/opinion. They don't hv to rely on those electronic gadgets and what-not. InsyaAllah God/ll guide them, being the have-nots, eg: nt hvg yr astro. Politic is all about mind-conditioning. What you browse on the net abt politics all hv their own agenda. We hv to think outside the box/screen. Don't take anything at face/facebook value, even those spun by what seems as the advanced or latest tech/means around.
By the way, how did come into being? ...for blaming all your descendents? They hv at least done something, anything, even the size of an atom.Hv we ever at least paid our gratitude to them or those who enable here us to live eg: finance our being/studies? Of course we thank God for everything, but there's also a portion to be paid among us, human.

Mdm. Wawe 04/05/2013, 09:10  

God is all merciful and forgiving. Of course don't take things for granted. ...Commit sins among human, as in blaming, accusing others and not paying what is due, we'll carry the weight to eternity, unless we obtain their acceptance(redha).

Anonymous 04/05/2013, 09:35  

Setakat nak bawa perubahan,
tak de maknenye...banyak kerje lain lagi. Pi studyy ke, nk hexam dahh(nnt tk mampu bayar loan, mintak mansooh plk), buat homework ke, siapkankan kerje yang boss suruh siapkan ke..
tu gaji buta tuh...harrammm!!

minah BN 04/05/2013, 09:43  

Nak study ni, macam "Newton's Law' la jgk..ada action and reaction.
Kalo study, insyaAllh masyukk.
Redha Allah pon same, kena usaha. Kalo malas Allah tk beri kot..Bukan stakat menunggu yg pipih datang melayang??

McCheek 04/05/2013, 10:30  

Ptptn, it's not anybody's money. It's our money..the taxpayers'... Phew. how much I hv to pay, I could get myself a few pairs of Guccis. (and it's not even 50 p.c. of my pay, if I were to work in U.K.).So, plz pay them back. We need to also give it to our cucus..The governing entity has nothing to do wt this.It is only chaneling our money to help the needies..
If you don't need it coz yr parents hv already saved for their kids' rainy/watave days... by all means give it to others. Problem is.. those who accept it spend it on those gadgets and wat-nots..which I myself can't afford..coz I need to save for my kids' future days. Plz, when you receive it, appreciate it by studying hard and get 1st class ..get it?That's t barokah,isn't it?

McCheek 04/05/2013, 11:00  

Yeahh, when you get 1st class and not having to pay back..you could even donate that portion to be paid, to help other needies,through zakat/etc. (even fund yr movement).That's better than just yelling for change..
You mean in Kelantan or Penang? Ohh...Selangor!!
Change yourself 1st, to be a better person, to be one who GIVES a lot, and not asking a lot.

ainaery :) 04/05/2013, 12:52  

haih. skrg ne seme berita dlm tv and surat khabar mmg da tak bole nk pecaye sgt.

btw, agree wif u :)

Raheem 04/05/2013, 17:38  

Dulu pun ada gambar najib susun batu bata dgn cara salah kat tapak pembinaan. Situasi yg sama dgn artikel atas ni???

guy67 23/07/2013, 02:42  

oh ni pernah jumpa dulu ni. haha, memang bengong habis la kan. Anwar tak pandai tarik teh, tetiba sebab tu nak kiamat? LOL habis-habisan. :D

kejahilan kaum bangsaku amat memeranjatkan

Husnul Khatimah 01/01/2014, 23:38  

Istighfar.

Related Posts with Thumbnails
"Sesungguhnya Allah membeli dari orang-orang mukmin, baik diri mahupun harta mereka dengan memberikan syurga kepada mereka. Mereka berperang di jalan Allah; sehingga mereka membunuh atau terbunuh...

Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan demikian itulah kemenangan yang Agung."

-At Taubah, 9:111

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP