12 September 2011

Jilat Ludah Sendiri?

[Kredit]

"The communists of that time were not like the communists today." 

- YAB Perdana Menteri 1Malaysia

-gabbana- 

7 Caci Maki Puji Muji:

aima mohd 12/09/2011, 17:28  

maksudnya?

SN 12/09/2011, 17:48  

x paham~~

Anonymous 13/09/2011, 15:02  

tak paham jugak...

Inche gabbana 13/09/2011, 17:26  

aiseh anda semua ni. tak best btol bile kena eksplen nih.. huhu.

masih igt dr. jeyakumar ditahan sebelum Bersih 2.0 dulu...?

sudah menjawab persoalan anda..? ;)

Nadiah Azli 13/09/2011, 21:42  

Masih tak faham. Cer enche citer betul2.

teratai biru 14/09/2011, 02:55  

ni apa yg saya faham sikit2 la...

dr. jeyakumar dan rakan2 nya yg lain ditangkap sebelum Bersih2.0 tempoh hari, atas alasan cuba menyebarkan fahaman komunis.

baru2 ini, selepas UMNO kantoi mempunyai hubungan dgn sebuah parti komunis, PM 1Malaysia kita dgn pantas mengeluarkan kenyataan spt yg ada pd entri incik gabbana di atas, yakni komunis sekarang dah x sama dgn komunis dulu. Bahasa mudahnya, komunis sekarang ni baek2 dah, x jahat mcm dulu. Jadi, x mengapalah kalau kita nak baik2 dgn
komunis masa kini.

mungkin inilah yg kita pangge sbg jilat ludah sendiri, atau meludah ke langit. eh? memula tangkap org atas alasan nk sebar fahaman komunis (means that komunis ni x bagus lah, sbb tu kena tangkap), kemudian sekarang katanya komunis masa kini dh baek. kalo komunis masa kini dh baek, kenapa pulak tangkap dr jeyakumar n da geng tempoh hari? kihkih... mcm pening2 sket kenyataan gini, tp inilah hakikat sketsa dunia di tanah tumpah darah kita.

ini serba sedikit yg sy faham lah. moga membantu.
minta maaf andai tersilap menyusun kata dlm penerangan di atas. saya amat cuba untuk tidak terlalu emo. hukhuk.

kpd incik gabbana, keeps on writing okeh.

may Allah bless.

salam.

Inche gabbana 14/09/2011, 08:10  

terbaikkkk teratai biru. tengsomac! ;)

Related Posts with Thumbnails
"Sesungguhnya Allah membeli dari orang-orang mukmin, baik diri mahupun harta mereka dengan memberikan syurga kepada mereka. Mereka berperang di jalan Allah; sehingga mereka membunuh atau terbunuh...

Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan demikian itulah kemenangan yang Agung."

-At Taubah, 9:111

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP